uzmanim.net uzmanim.Net
.bilişim sorunlarına uzmanlarından çözümler.
beta 0.95
207 970
ana sayfaya dön alanları göster yardıma git iletişim
 
 
 uzmanim.Net ekibinie destek olmak ister misiniz?
cevaplanmamış sorular
En iyi 10 Uzman
Uzman Puan
1. alattin 71100
2. hakan 42250
3. uranyum23 26110
4. alpack 25850
5. muratuncu 15550
6. muratk 12910
7. alivecan 8975
8. msergek 7500
9. aydpc 7150
10. onder 6725

uzmanim.Net ekibine dahil ol!
 



\Ana sayfa\ Alanlar\ Virus&Spyware\Anti Virus

Konu :   Virüs programı tavsiyesi  
 

Biliyosunuz herkes siyah şapkayı takmak için can atmaya başladı ve virüsler bi hayla çoğaldı artık şirketler nasıl yakalayıp veritabanlarını yeniliyorlar gerçekten bilmek güç. Microsoft'un kendi işletim sistemi için özel virüs programı var, ufakta bişey ama ben pek beğenmedim(bknz.). Daha sonra bunaldım ve ücretsiz ve şuanki teknolojide bilinen 3 farklı tabanlı işletim sisteminde çalışan ve açık kaynak kodlu olan ClamWin'i kullandım, aslında aralarında en hızlısı en sade ve en kararlı virüs programı oydu, yalnız tek sorunu bilgisayara virüs girdiğini anlayamıyodu gözleri çok iyi görmüyodu bu nedenle onuda işten çıkardım. Aslında en babası NOD32 dir bence ama geçen aylarda chip'te eset'in sistemlerinde bir sorun çıktığını ve windows'un kendi system dosyalarını durduk yere silmeye başlamasıyla onuda attım. KasperSky'ı bilgisayarda silinmesi zor olduğunu duydum ve kendimi fazla riske atmadım sanal makine üzerinde kurdum sanal makinaya 3gb ram ve 2 çekirdek vermeme rağmen gene kasıyodu.

Şimdi gelelim asıl soruma; ClamWin'den çok memnundum heleki yapısı Python gücünde olunca, bildiğiniz sağlam virüs programı var mı yapısı python olmasada olur sadece kararlı ve hızlı olsun (stabil) - ve bilgisayarıma virüs girdiğinda sağ alt veya herhangi biryerde bana uyarı mesajı versin. Herkes böyle bişi ister sanırım vardır elbet herkes imkansızın peşinde =)

 

Yardımlarınız için teşekkür ederim..

 

 
Puan : 250
Bu Sorunla İlgili Eklenmiş Raporlar:
-Bu soruna eklenmiş hiç bir rapor bulunamadı.
30.5.2011 tarihinde fmdogg (Fatih Mert Doğancan) tarafından soruldu.
  
 
 
Çözümü e-maille gönder
  adınız :
  e-mail :
CaptchaTurk

Bu özelliği kullanabilmeniz için üye olmanız gereklidir.
Zaten üye olanlar üye girişi yapmalıdır.
    
Problemin çözümü Problemin çözümüne yardımcı oldu Yorum




onder
(Önder Erol)
1.6.2011 17:09:15'tarihinde yazıldı.

Bazı virüsler (yazıda trojan, malvare ve diğer zararlı yazılımlarıda aynı şekilde adlandıralım) kendilerini svchost.exe, userinit.exe v.b üzerinden başlatıp kendilerini virüs programından gizlemeye çalışabiliyor. Bazı antivirüs programlarıda virüsü değil sistem dosyasını silmeye çalışıyor.

Aslında bu sorunu en son mcafee nin yaptığını hatırlıyorum.

 Virüs programlarının testi konusunda iyi bir konumdayım, ücretsiz antivirüs programı isteyen müşterilere farklı programlar kurduğum oluyor.

 Denediklerimim antivirus programları;

 Avira www.avira.com

Avast http://www.avast.com/tr-tr/free-antivirus-download

Avg http://www.freeavg.com/

Comodo http://antivirus.comodo.com/

Claimwin http://www.clamwin.com/

Kaspersky http://www.kaspersky.com.tr/

Nod32 http://www.nod32.com.tr/

Norton http://www.symantec.com

PC Tools AntiVirus Free http://www.pctools.com/free-antivirus/

Kim ne derse desin üstteki listeden claimwin, pc tools ve avg yi atıyorum. Bu 3 antivirüs programının çok güçsüz bir çekirdeği var. Saldırılar karşısında oldukça savunmasızlar.

Avira, avast, comado, nod32, norton benzeri kulvardalar. Her birinin kendine göre üstünlüğü yok değil.

Comado zaman zaman firewall ı nedeni ile kafanızı ağrıtırken kendi kendine hatalar verebiliyor. Sizi duraklatabiliyor, birde anasayfasında ben kaspersky den daha iyiyim diye bağırıyor … yürü be koçum …

 

Avira gerektiği gibi çalışmasına karşın bedava versiyonunda verdiği gereksiz pencerelerle rahatsız edip, sezgisel tarama* özelliği nedeni ile aslında zararsız programları silebiliyor. (autoit ile yazdığım betiklerin bazılarını virüs olarak tamınladı. Bazı müşterilerdede benzer şikayetler aldım)

 Avast tarama konusunda iyi olsada kendi kendine durabiliyor, düşük konfigürasyonlu bilgisayarlarda açılması zaman alıyor. Eğer sisteminize bir virüs bulaşır, çalışır kendini kopyalamayı denerse yavaş kalabiliyor. Birde avast her güncelleme yaptığında “your virus database has been updated” diye bağırıyor ya çok garip geliyor, sanki dünyayı kurtardın. Genelde Türk müşteriler “bu ne diyor bilgisayara virüsmü girdi?!” diye sorarken, bir İngiliz müşterim “halellujah” diye bağırmıştı.

 Nod32, bilgisayarımda yüklü olan antivirüs programı bu. Sezgisel tarama* özelliği nadiren can sıkıcı olabiliyor. Sistemi fazla zorlamıyor.

Norton, bütün reklamları gözünüze sokup, bilgisayarınızda tüm keygen, crack gibi illegal dosyaları bulabilme yeteneğine sahip … sanırım yöneticilerine çok para lazımki “bana para ver! Bana para ver!” diye yırtınıp duruyor. Virüsleri bulma konusunda yetersiz olsada bilgisayarınız düşük konfigürasyonlu ise çıldırtacak şekilde bilgisayarı zorlayabiliyor. Kim ne derse desin uzak duralım.

 Ve kaspersky,  virüs programlarının Mercedes i olarak tanımlayabiliriz. Diğer antivirüs programlarının tersine sadece gui arka planda çalışan servisten ibaret değil. Saldırılar karşısında hızlı davranabiliyor, sezgisel tarama* sistemi zaman zaman sorun yaratsada harikalarda yaratabiliyor. Gelin görünki ortalama konfigürasyonlu bir bilgisayarda kaspersky çalışmaya başladığında bilgisayarın yaklaşık %30 luk işlem gücünü kendisine ayırıyor. Her adımınızı izliyor buda beklemenize neden oluyor.

Sonuç; genelde müşterilere nod32 nin deneme sürümünü avast kuruyorum. esetin rahatsız etmeyen uyarı pencereleri ve çoğu durumda yeterli tarama sistemi. Avast ın ise, nod ile benzer tarama gücü ve bedava olması.

 Kaspersky yi genelde virüs bulaşmış bilgisayarlara temizleme için ve önem arzettiren bilgisayarlarda kullanıyorum.

 Kişisel bilgisayarlarda Eset nod32 + Panda USB Vaccine  nin yeterli koruma sağladığını düşünmekteyim. Zaman zamanda combofix ile tarama yapıldığında sorunla karşılaşılabileceğiniz zannetmiyorum.

 Her halukarda ne kadar iyi bir antivirüs programına sahip olursanız olun önemli olan sizin yaptığınız hatalardır. Nerden dosya edindiğinize dikkat edin.

 Yazdıklarım kendi deneyimlerim olsada, farklı durumlarda farklı sonuçlara ulaşılabilir, genede "istisnalar kaideyi bozmaz"

* “Sezgisel çözümleme özel bir inceleme yöntemidir. Ana bilgisayar sistemindeki bir nesnenin etkinliğini çözümlemek için kullanılır. Bu etkinlik zararlı nesnelere özgü bir etkinlikse, söz konusu nesne, içindeki tehlikeli kod anti-virüs analistleri tarafından henüz bilinmiyor olsa bile, yeterli olasılıkla kötü amaçlı veya şüpheli nesne olarak kabul edilecektir.” Kaynak



--------------------------------------------------------------------------------------------------



uzmanim.Net'de En Yeni Çözümler
Başlık Alan Gösterim
1. Visual Basic 6 Butona Tıklayınca Formdan Geçm... Vb.Net 5006
2. windows açıldıktan sonra ekran donuyor Windows XP 7982
3. Facebook beğeni hilesi Facebook 7804
4. Win 7 Güvenli Kaldır Sorunu Windows 7 6485
5. facebook beğeni arttırma Facebook 8175
6. Facebookda begeni nasil arttirilir? Facebook 6297
7. Msn Messenger 80072efd Hatası Msn 3741
8. Yardım istiyorum Pratik Bilgiler 9388
9. Hazır Site Sunan Siteler Pratik Bilgiler 5947
10. Kablosuz yazıcı kurlumu canon mp 495 Yazıcı 10332
11. Windows 7 Çalışmayı Durdurdu Hatası ! Windows 7 8914
12. anakarta uyumlu ram seçimi Bellek 8500
13. Format Sorunu Yardım Windows XP 7431
14. Laptop Usb Çalışmıyor Anakart 12768
15. Windows 7 Yazıcı Tanıtma Sorunu Windows XP 13747
diğer çözümler

 | ana sayfa | alanlar | yardım | iletişim | sabitdisk.com
uzmanim.Net sitesinde yeralan tüm çözümlerin kullanım hakkı uzmanim.Net'a aittir.
Kaynak belirtmeden içeriğin başka ortamlara taşınması yasaktır.